Heated Seat Quit After Connectivity System Fitted.

Zuki1

Member
Local time
Today, 04:31
Joined
Apr 15, 2021
Messages
2
Points
0
Age
49
Location
PNW
My Ride
Tiger 800 XCA
So I had the bluetooth module fitted to my 2018 Tiger 800 XCA and the heated seat quit working after the software update. The passenger heated seat still works! My dealer now has a case open with Triumph UK as the support in the US could not figure it out. They have had the bike for a few weeks now!

The indicator will just turn grey and I can hear the relay do what sounds like a double click.

They have checked relays, wiring, the seat itself...nothing.

Larry
 

Greyfell

Proud Nerd
Riding for 4 Years
Local time
Today, 04:31
Joined
May 4, 2016
Messages
2,707
Points
292
Age
64
Location
Northern California
First Name
Stephen
My Ride
2008 Triumph Bonneville T100 Ann-Margret
That's strange, and that's why the dealer went to the specialists at the HQ. Let us know what you learn, please.
 

Zuki1

Member
Local time
Today, 04:31
Joined
Apr 15, 2021
Messages
2
Points
0
Age
49
Location
PNW
My Ride
Tiger 800 XCA
That's strange, and that's why the dealer went to the specialists at the HQ. Let us know what you learn, please.
I spoke with Triumph and they have now pushed the case to the electrical engineering team. They say they have received reports of this happening in other parts of the world. I guess they don't have a fix yet.
 

Greyfell

Proud Nerd
Riding for 4 Years
Local time
Today, 04:31
Joined
May 4, 2016
Messages
2,707
Points
292
Age
64
Location
Northern California
First Name
Stephen
My Ride
2008 Triumph Bonneville T100 Ann-Margret
You and the dealer have probably checked this, but does your seat have a separate fuse that might be blown?
 
Premium

Support TriumphTalk by becoming a Premium Member.

 What You Get

Donate

 

 

Search

Top Bottom